Lucram cu drag si spor, daca faceti voi ce trebuie sa facem noi. Legea educatiei neasumata

DSC_0009Marius Balasa, director in cadrul Ministerului Educatiei, Culturii, Tineretului si Sportului, a fost prezent la o intrunire a profesorilor argeseni pentru a spune ca guvernul a facut ceva si nu mai poate sa faca altceva. Avem o lege a educatiei, trecuta prin asumarea raspunderii, dar fara norme metodologice de aplicare sau, cum a spus el, fara o “lege secundara” - dupa elaborarea acesteia ar urma, la cum se misca lucrurile, o lege tertiara, una cuaternara, si uite-asa invata toate cadrele didactice despre evolutia geologica a Terrei. Directorul mentionat a spus, timp de o jumatate de ora, doar ca legea de aplicare a educatiei se afla in stare de “draft” si ca este elaborata de mai multe cadre didactice din teritoriu, in faza intiala, inainte sa ajunga la minister pentru finalizare. Este elaborata de oameni care nu sunt mai mult decat profesori - sa fie asta un dezavantaj? - si, uite, va vorbi cineva, oricine doreste, din sala, despre aceasta. Doamna “oricine doreste” a uitat sa se prezinte insa, salvator, inspectorul general Bratu si-a dat seama de asta si a prezentat-o, citindu-i numele de pe o lista. Deci, cine doreste.
DSC_0003“Vom scrie istorie”, a mai spus directorul Balasa, “care va putea fi schimbata sau nu”. Din cate stim, istoria este o suma de fapte si actiuni deja petrecute iar, daca Balasa nu se referea la vreo masina a timpului, ceea ce a afirmat el este un nonsens. Cu atat mai interesante sunt afirmatiile acestuia conforma carora ministerul incearca sa faca o lege a educatiei care sa nu mai poata fi modificata de viitoare guverne, care sa ramana - Doamne feste! - in forma actuala, indiferent de cine va urma la putere. Practic, ministerul doreste ca profesorii din teritoriu sa elaboreze un “draft” al metodologiei de aplicare a unei legi asumate de guvern, indiferent daca dascalii sunt sau nu de acord cu prevederile acesteia.
“Cand lucrez ma gandesc in primul rand ca sunt cadru didactic, nu ca detin o functie de conducere” mai spune fostul inspector general al judetului Olt. Pai, cand lucreaza, ar trebui sa se gandesca la ce lucreaza, nu ca este sau nu ceva.
DSC_0022Reuniunea a fost, pana la urma, fara folos, fiind un sir de discursuri fade si luari de opinie scrise anterior pe coli, prezentate ca idei si noutati de cei prezenti, printre care s-a numarat profesoara Mariana Radulescu, din Mioveni. De mai mult de douazeci de ani nu am mai auzit un discurs de multumire catre conducere si asa-zis motivational, precum al doamnei mentionate. Mai avea putin si incepea sa cante “multumim din inima partidului” - PD-L de aceasta data.
O parere strict personala? Alti bani dati de “generalul” Bratu pentru inchirierea salii, ca multi altii dusi pe unele ape din judet - nu pe a Sambetei, aceea e in Moldova.
SHARE

Felix Cuceanu

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Adauga comentariu