Continua

BaileFelixSiOradea027Sa nu renunti. Fii acolo, sufera, traieste asa dureros si mergi mai departe, caci nu stii daca vei reintalni ACEA iubire sau una “la fel de mare”. Ai voie sa alegi renuntarile mici, de reechilibrare, dar trebuie sa te intorci mereu si sa-l faci pe celalalt sa se intoarca mareu catre tine. Uraste-l uneori pe cat il iubesti, te ajuta sa consumi tensiunile. Apoi, lasa senzatia de cald si bine sa te invadeze si anihileaza ura in plans domol, de singuratate “pana data viitoare” cand el iti va fi totul, din nou. Nu ai voie sa renunti.

Plecarile si intoarcerile sunt bune. Renuntarile de echilibrare fac bine, dar sa nu ajungi la “vreau o pauza” caci pauza e o ruptura in suvoi, in suflet, este pierdere din timpul cu celalalt si nu-l poti recupera. Pauza nu face sa fie mai bine, este timpul in care poti gandi mai mult la ce nu iti pare bun. Niciodata, cand iei o pauza, nu gandesti cum sa faci sa fie bine si cat de (re)indragostiti si pasionali veti fi la reintalnire. Este numai inceputul sfarsitului, atunci cand inceputul sfarsitului nu a fost chiar inceputul relatiei, caci, ceva ce nu incepe suficient de bine nu va continua bine.

Nu legaturile lui sau ei cu altcineva te fac sa renunti, nu dorinta apartenentei sau simtul proprietatii sunt ceea ce te tine langa celalalt. Unoeri, oboseala sa cauti. Renuntarea la vis. Este mult mai obositor sa visezi decat sa sustii o relatie; chiar daca esti singurul care o face. Reciprocitatea nu are ce cauta in iubire, iubirea nu este un troc. Un schimb poate fi casatoria, fie ca este facuta din cauza normelor sociale, fie din nevoi materiale, chiar si din asa-zisa iubire. Te casatoresti din asa-zisa iubire cand ajungi sa crezi ca nu vei gasi ceva mai bun sau ca ce ai gasit este cel mai bun, prin comparatie cu ce ai avut.

Comparatia nu are ce cauta in legaturi amoroase. La fel cum nu este normal nici sa vrei sa-l schimbi pe celalalt conform dorintelor tale, dar nici sa il accepti “asa cum este”. Cei care spun “cine ma vrea ma accepta cum sunt” este limitat si nu este dispus la, oricat de urat poate suna, lucrul de baza intr-o relatie, compromisul. Daca vrei sa iti sune frumos si urechile sa nu-si prelungeasca gaurile pana in creier pana la a-ti inlocui circumvolutiunile, spune-i “intelegere”. Tot aia. Foloseste eufemisme, transforma iubirea in politica de cuplu, dar acceptarea celuillat “asa cum este” nu tine. Pentru ca odata cu asa cum este al celuilalt iei in carca si asa cum este al rudelor si prietenilor, iar relatia nu este cu ei; daca nu pricepe, pleaca. Daca poti…

Am inceput altfel. Si da, o spun si sustin. Nu doresti o persoana, ci o stare. Asa ca da, sa nu renunti. La vis…

Lumea din tine este mai buna decat oricare alta

SHARE

Felix Cuceanu

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Adauga comentariu