Foarte mic tratat de stat in picioare

Cand te nasti, stai (?) la orizontala, fara sa stii macar ce e aia. Mai incolo esti, practic, obligat sa “inveti sa mergi” deci sa stai (sa mergi deci sa stai? Da, e cu intentie) in picioare. Statul in picioare poate fi impartit in cel putin trei categorii: stat in/pe picioarele tale, fizic, stat in picioare psihic sau moral si statul in picioarele altcuiva, pentru a-l incurca. Ar mai fi si statul intre picioarele cuiva insa, cum sa stai – literal – cand esti intre picioarele cuiva, este ilogic, acest aspect nu va fi abordat aici; desigur, voi, cei care stiti ca scriu ori acid ori “pe sufletel” – de fapt pe genunchi sau pe birou, la laptop – sunteti, majoritatea, suficient de limitati incat sa nu puteti percepe valentele (v-am pierdut deja, nu?) unui alt stil de abordare, voi incerca sa ma limitez (ce chin!) la ce cunoasteti deja. O sa folosesc fraze simple – chiar nu pot sa scriu numai in propozitii scurte.
Statul in picioare sau cum sa nu ai capul mai jos decat gatul
Asta poate fi impartit, la randul lui, in cateva sub-categorii, insa, pentru usurinta intelegerii, ca sa nu va suprasolicit neuronul si-asa prea incarcat cu “cine mi-a mai dat like?” voi aduce in discutie – mda, imi permit sa numesc discutie un monolog de-al meu (corect, foarte corect, “un monolog de-ale mele” insa si asta e prea greu pentru voi) – numai doua aspecte/subcategorii: a/1/I: fizic si be/2/doi/II: “a fi pe propriile picioare” adica material, financiar.
Bun, sa incep cu a sau cu be, sa va zapacesc de tot? (Am inceput deja cu be in “Bun”, sper ca v-ati urcat pe pereti si o luati de la inceputul textului, cu pixul in mana Open-mouthed smile ) . Asadar,
a). Prima data cand stai in picioare nu te simti nicicum – a naibii dubla negatie! – pentru ca nu esti prea constient de tine. In plus, esti obligat sa stai in picioare, iar parintii te trateaza ca si cum ar fi realizarea lor, nu a ta. Si asa si este, daca era dupa tine stateai cu picioarele in sus, foaaarte in sus, cu degetul mare de la laba piciorului in gura – cand nu cauti țâță. (sublinierile sunt ca sa va prindeti voi, dragi [?] cititori, ce e aia cacofonie DE FAPT – dar asta, in alta postare, deja parca e prea mult aici). Mai incolo, statul in picioare evolueaza de la statul in sezut (cat de cretina poate sa fie de fapt sa spui “sta in sezut”?! a sta=a sede, deci?) cu labele inferioare – in cazul unora posterioare – balanganindu-se mai mult sau mai putin libere f(atitudine) – (in functie de atitudine, pentru cei care nu au ajuns la functii), pana la atitudinea de cocos sau de pitzi tradusa prin “ce tare sunt eu”, pot sa merg si sa respir in acelasi timp”. Dupa ce ajungi sa stai in picioare si cand continui – tu, ala sau aia - sa stai asa, ti se pare ca vezi lumea de sus. De sus in jos. Faza e ca si lumea te vede tot de sus in jos, de-aia oricare altul se uita la tine intai sus si apoi jos, pe traseul asta, iar tu iti spui, dupa caz: “ce ba, la ce te uiti?”, “ceva probleme, esti jmecher”, “uite, porcul, se uita la tatele si la curul meu”; de obicei, ultimul caz este si cel mai grav din punct de vedere al interpretarii, pentru ca porcul nu se poate uita la tine de sus in jos, iti ajunge pana pe la genunchi sau cam asa, si nu se poate uita si la tatele si la curul tau daca nu faci piruete. Pe scurt: oasele femurale infipte in pelvis va fac sa fiti cu gatul in sus si sa aveti capul pe post de dop.
Be). “A fi pe propriile picioare” poate presupune
- sa fii “mare si tare”, bun la ceva, si sa iti faci “picioarele” singur, caz in care altii vor incerca sa-ti taie extensiile astea, dupa principiul sinuciderii in masa a caprelor vecinilor. Sa fii apreciat pentru ceea ce stii si faci si sa fii cautat, ofertat (yo, PiAr-istii, nu asa spuneti? Bleah!), implicit invidiat, ba chiar urat de unii care nu sunt in stare sa faca ceva, orice, la un nivel acceptabil. (unisex)
- sa pari pe picioarele tale stand pe picioarele altuia, “tatici” pe care ii faci fericiti sau “mamici” doritoare de carnita tanara si care ar da orice sau aproape orice dar, atentie, pana gasesc o oferta mai buna. In cazul asta, be doi, este vorba de patru, uneori opt picioare, in functie de pozitia aleasa, intre-taiate dupa cum pica zarul. (sex)

SHARE

Felix Cuceanu

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Adauga comentariu