Primarul din Taietori: regimul armelor trebuie modificat

In urma unor sesizari anonime politistii din Arges au descoperit ca taranii din judet detin cele mai multe arme albe din tara. Este vorba de cateva sute de mii de topoare, cutite de bucatarie, coase si seceri, a caror provenienta nu poate fi explicata de detinatori. "Mai stiu eu de unde l-am cumparat? L-am luat de la targ in urma cu vreo opt ani asa", spune Bolovan Tarcoala din Valea Iasului despre toporul care a fost gasit asupra sa. Cei mai multi tarani sustin ca acestea nu pot fi incadrate la arme albe deoarece mare parte a topoarelor, de exmplu, au coada intr-o nunanta de maro iar capul cromat, pe cand cutitele au, majoritatea, manerul negru. "In Romania nici macar nu este clar statutul armelor albe, ele ar trebui sa fie de aceasta culoare din fabricatie si, nu stim, insa nu poti compara un topor cu o coasa, de exemplu, ar trebui impartite in arme liniare si arme curbe, si pe categorii de greutate", spune primarul din Taietori.
Cel mai important caz, spun politistii, este cel al unui individ de varsta incerta, care a fost prins in flagrant, cu un cutit in mana si sange atat pe acesta cat si pe pantaloni. Acesta se afla de 12 ore la audiere insa procurorii se pare ca nu pot scoate de la el altceva decat "taiam o pasare in batatura, dom'le, ce vrei, e curtea mea, pasarea mea, doar nu era sa astept sa moara de moarte naturala!".
Suspect este faptul ca pe raza a trei comune exista o singura tocilarie, ceea ce ii face pe procurori sa creada ca proprietarul ar fi traficant de arme albe si principalul furnizor de taisuri pentru sateni. "Acest proprietar a aplicat o tactica ce nu ne mai impresioneaza", spune reprezentantul DIICOT, "s-a internat in spital cu un presupus infarct". El a fost preluat de o ambulanta la cateva minute dupa inceputul descinderii, dupa ce politistii si ofiterii DIICOT au spart cu un berbec usa garajului in care isi are atelierul, provocandu-i, sustine el, o sperietura vecina cu moartea. Politistii sutn de parere ca berbecul respectiv urma, oricum, sa fie taiat, astfele ca l-au rechizitionat si au hotarat sa-i dea o intrebuintare mai buna, folosindu-l in inteventii iar, intre acestea, i se va asigura o viata buna in staulul politiei comunale Sapata.

UPDATE: Ultimele cercetari au dat la iveala faptul ca in Arges exista arme albe ingopate, folosite la rascoala din 1907

SHARE

Felix Cuceanu

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Adauga comentariu