Anul asta s-au facut prieteni cu dracul

A fost si prima zi a Simfoniei Lalelelor de anul asta. Cu o seara inainte, la concertul filarmonicii Paul Constantinescu din Ploiesti, un prieten ma intreba “dar simfonia lalelelor, cine o dirijeaza?”. I-am raspuns, mai mult la misto, “se afla in prima jumatate a alfabetuluii”, incercand sa-i sugerez ca nu Pendiuc.

Astazi mi s-au umflat venele pe gat cand l-am vazut pe Mircea Andrei intrand in primarie ca la el acasa, inaintea deschiderii oficiale. Nu pentru ca sunt pro Pendiuc, ci pentru ca sunt anti-nesimtire si impotriva metodelor pe care nici Mafia nu le mai foloseste de prin anii ’50 – folosite cu tupeu, pe fata, de senatorul Andrei. Apoi, inainte ca elevii si prescolarii sa vina “ca nouri de arama si ca ropotul de grindeni” pentru a-i incanta pe invitati – genul de defilari la care, inaintea loviturii de stat din ’89, a trebuit sa particip si eu, deh – au aparut, unul dupa altul sau unul inaintea altuia, ca nici nu mai stiu cum de cat de multi erau, pedelei la greu.

Mircea Andrei, dand mana cu Geoana ca si cum nu el i-a trimis omul de la judet aproape in mormant, soptindu-i ceva Simonei Bucura Oprescu, alaturi de un zambet de “jmecher” in genul “te prind eu si pe tine”. DSC_0032-1Gabriel Bratu, rosu de incantare ca primaria a asigurat accesul elevilor la Simfonie, gratuit, hlizindu-se cu mai sus trimis-numit-alesul Mircea. DSC_0053Catalin Teodorescu, fost pecist, fugit la mai bine si detinator neoficial de cotidian pro-PDL, fapt ce-i contrazice denumirea (“Obiectiv”). Gheorghe Davidescu, prefectul mazilit saptamanal de vreo doi ani incoace si care, vorba bancului, mai bine se duce in padure. Gheorghe Fratoaica, probabil singurul PDList de bun simt dintre cei prezenti astazi la adunatura. Mi-l si imaginez pe Andrei adresandu-i-se lui Geoana: “Tu esti Mircea?” – “Da…” – “Nu! In judetul asta eu sunt Mircea!” – (“Oh, Mihaela, dragostea mea…”).

Dupa ce se asezara si se intepara, se delimitara si aplaudara, mai sus mentionatii elevi i-au incantat (dupa binecunoscuta zisa a lui Pendiuc, “fantana incantatoare”).

Povestea se continua in locul II, unde aceiasi au fost invitati oral pe scena de la intrarea in Casa Cartii pentru a forma sceneta bataliei de la podul de la Arcole, pentru ca cea cu rapirea din Serai nu a fost aprobata de conducere. Asa ca au participat “primari, ambasadori, invitati din tara si din strainatate si senatori de Arges” (SI DE DAMBOVITA, BA!), iar pe noua vice a consiliului judetean, rosie in cuget, simtiri, imbracaminte, zice-se ca si in amoruri, nu au invitat-o pe scena. Uf, poor kid se invartea prin spate si nu stia unde sa fumeze, pentru ca deh, nu se face ca o doamna sa o ia asa, intre buze, in public. Anul asta am fost scutiti de acelasi discurs al lui Pendiuc, dar bucata nespusa de el a spus-o, “ca sa vezi”, Geoana – acea parte, haide ca o stiti, in care primarul spune ca Dumnezeu tine cu el, si ca a facut sa fie vremea frumoasa de Simfonie. Tot nu am scapat de ea, dar e altfel spusa de presedintele Senatului.

In acelasi timp in care oficialitatile vizitau expozitia, in alta parte a orasului, patru caini impiedicau accesul oamenilor aflati intr-o statie de autobuz, inspre autobuze. Da’ asa e frumos, fara lupta sa nu obtina nimic (oamenii).

SHARE

Felix Cuceanu

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Adauga comentariu